Het nieuwe Biljoenbad opent de deuren voor eerste duik

Het nieuwe Biljoenbad opent de deuren voor eerste duik Foto: Studio Rheden

VELP – Het nieuwe Biljoenbad heeft de deuren zaterdag geopend voor het publiek. De opening vond volledig online plaats, zodat zoveel mogelijk mensen dit feestelijke moment konden bijwonen. Sjoerd van Ramshorst (oud inwoner en presentator van Studio Voetbal) nam de presentatie voor zijn rekening.

Na een dansshow van Studio26, werd het zwembad geopend door Burgemeester Carol van Eert en wethouders Marc Budel en Gea Hofstede.

Burgemeester Carol van Eert: “We zijn ontzettend blij met dit volwaardige, duurzame zwembad voor onze inwoners . Er is voor ieder wat wils en we hopen dan ook dat jong en oud in het Biljoenbad komt bewegen en sporten, maar vooral ook plezier heeft. Ik ga er in ieder geval van genieten!”

Bekijk hier de beelden van de digitale opening.

Superduurzaam
Het Biljoenbad is één van de duurzaamste zwembaden van Nederland doordat het gasloos is, nagenoeg volledig demontabel en uitstekend geïsoleerd. Met een dak vol zonnepanelen en de toepassing van circulaire materialen, kan de gemeente Rheden hier minimaal de komende 40 jaar uitstekend mee vooruit.

Wethouder Marc Budel: “Het is een prachtig duurzaam bad geworden, op dit terrein hét icoon-project van het huidig college! En vanaf vandaag kunnen we gaan zwemmen, bewegen en sporten in het nieuwe Biljoenbad! Voor de kleintjes is er een heerlijk peuterbad en natuurlijk ook de gebruikelijke zwemlessen. Vanmiddag zwemmen de eerste kinderen hier al af! De sportverenigingen kunnen niet wachten om hun eerste duik te nemen in het prachtige 6-baans wedstrijdbad. We hopen dat iedereen de energie van water komt ontdekken in het Biljoenbad!”

Toekomstbestendig zwembad
Naast het splinternieuwe officiële wedstrijdbad, en een peuterbad, is er ook een verwarmd activiteitenbad. Hiermee krijgt de gemeente Rheden een volwaardig en toekomstbestendig zwembad. Het verwarmde activiteitenbad is met een beweegbare bodem, luie trappen en een tillift zo ingericht, dat het bad geschikt is voor allerlei verschillende doelgroepen. Daardoor is het mogelijk om in elke levensfase te bewegen in water of te zwemmen.

Bewegen in het water is heel effectief in revalidatietrajecten, maar ook mensen met reumatische klachten hebben veel baat bij bewegen in verwarmd water. Dit bad biedt heel veel mogelijkheden om inwoners van Rheden (en wellicht zelfs daarbuiten) te ondersteunen bij hun conditie en gezondheid. Daarom heeft het Biljoenbad zelfs de innovatieprijs voor zwembaden in 2018 binnengesleept.

Wethouder Gea Hofstede: “Wat een prachtig bad! Inwoners van de gemeente Rheden hebben aangegeven dat zij een speciaal verwarmd activiteitenbad wilden. Ik ben dan ook extra trots dat we dit hebben kunnen waarmaken. Dit bad draagt eraan bij dat mensen langer, in goede gezondheid, thuis kunnen blijven wonen. Voor onder meer mensen met een handicap of beperking, is dit bad een verrijking. Het geeft de mogelijkheid om op een goede manier te revalideren en te bewegen voor iedere doelgroep. En dat is precies wat we willen voor de gemeente Rheden; dat iedereen mee kan doen! Want water geeft energie!”

Het bericht Het nieuwe Biljoenbad opent de deuren voor eerste duik verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden