Poging tot moord in woonwijk Velp: 7 en 8 jaar cel

Foto: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink

VELP – Een 53-jarige man uit Didam en een 40-jarige man uit Warnsveld zijn veroordeeld tot 7 en 8 jaar gevangenisstraf wegens poging tot moord. De mannen schoten eind november 2019 meerdere keren op een woning aan de Waterstraat in Velp.

Volgens de rechtbank was er sprake van een vooropgezet plan dat de mannen samen uitvoeren. Ze reden op 25 november aan het begin van de avond met een vuurwapen op zak naar de woning. Ze schoten vervolgens meerdere keren op het beoogde slachtoffer, die op dat moment in de deuropening stond.

Midden in woonwijk
De kogels hebben het slachtoffer net gemist. Het rijtjeshuis in de Waterstraat ligt midden in een woonwijk. Volgens de rechtbank hadden de kogels makkelijk een ander willekeurig slachtoffer kunnen raken.

De man uit Warnsveld wordt gezien als de schutter en moet 8 jaar de cel in, de Didammer moet als medepleger 7 jaar de gevangenis in.