Vuurwerk inleveren ook voor inwoners van gemeente Rheden mogelijk

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Niet alleen het afsteken van vuurwerk is verboden, ook het bezitten en vervoeren is strafbaar. Inwoners van de gemeente Rheden kunnen daarom op 24 en 28 december 2020 hun vuurwerk inleveren op de gemeentewerf in Arnhem aan de Snelliusweg 50 zonder boetes.

Het kabinet heeft voor komende jaarwisseling een vuurwerkverbod ingesteld. Het is verboden om vuurwerk te verkopen, te bezitten, af te steken en te vervoeren. Deze maatregel is genomen om het grote aantal ongelukken als gevolg van vuurwerk te voorkomen en zo de ziekenhuizen en de zorgmedewerkers te ontlasten. Alle bedden en artsen zijn op dit moment nodig voor coronapatienten en de andere noodzakelijke zorg.

Inleveren van vuurwerk kan op 24 en 28 december inleveren bij de gemeentewerf in Arnhem tussen 10.00 uur en 16.00 uur. voor alle typen vuurwerk tot in totaal maximaal 25 kilo per persoon.