Sportclubs missen duizenden euro’s, maar de oliebol maakt veel goed

Foto: Omroep Gelderland

REGIO – Van voetbalclub tot zwemvereniging. Steeds meer sportverenigingen verkopen dit jaar oliebollen om de clubkas te spekken. En dat is broodnodig, want in deze coronatijd lopen de verenigingen duizenden euro’s mis door het sluiten van de kantines. Redt de oliebol de sportclub?

Ook in Velp biedt de oliebol uitkomst
De Velpse voetbalvereniging Olympia (VVO) is twee weken geleden ook gestart met het verkopen van oliebollen om in deze lastige tijden toch nog inkomsten te genereren. Door corona komt er al tijden geen cent meer binnen uit kantine-opbrengsten. De club bestaat komend jaar 120 jaar en voor de jubileumfestiviteiten is veel geld nodig. Ze denken in Velp zo’n 3000 euro met de oliebollenactie op te halen.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

“Laten we zeggen dat we in de begroting uiteindelijk zo’n 9000 euro verlies hebben begroot”, rekent bestuurslid Brian Donderwinkel voor. “Nou vandaag lopen we daar in combinatie met de Grote Clubactie al goed op in. Dus dat is een goed teken.

En daarmee wordt duidelijk dat niet alle verliezen worden goedgemaakt, maar de oliebol brengt zeker veel geld in de clubkas.