Parkeerhulpexperiment Posbank in Rheden komend weekend van start

Parkeerhulpexperiment Posbank in Rheden komend weekend van start Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Met mooi weer is het vooral boven op de Posbank erg druk. De parkeerplaats bij het paviljoen staat snel vol en de automobilisten parkeren in de berm of blijven rondjes rijden. Dat levert ongewenste en soms gevaarlijke situaties op.

Vaak is er op een andere parkeerplaats nog wel ruimte. Om het parkeren beter te begeleiden start de gemeente Rheden in samenwerking met Natuurmonumenten op zondag 31 januari een parkeerhulpexperiment. Hierbij geldt: als de parkeerplaatsen vol zijn is de Posbank afgesloten. Een rondje rijden over de Posbank is dan ook niet mogelijk.

Parkeerhulpexperiment
In november 2020 vond het eerste experiment plaats om te zorgen dat de drukte op de Posbank beter verspreid wordt. Toen werd er een eenrichtingsverkeer ingesteld en lieten verkeersregelaars gedoseerd automobilisten toe richting de Posbank.

De gemeente Rheden gaat in samenwerking met Natuurmonumenten de komende tijd meerdere experimenten uitvoeren. De experimenten moeten er uiteindelijk toe lijden tot een definitieve oplossing voor de bereikbaarheid van de Posbank.

Aanwijzen parkeerplaats
Met behulp van verkeersregelaars worden automobilisten verwezen naar andere parkeerplaatsen die nog wel vrij zijn. Hiermee benutten we de maximale parkeercapaciteit die er is. Zijn alle parkeerplaatsen vol dan sluit de gemeente de Posbank af. Ook een rondje rijden over de Posbank zonder te parkeren is zondag niet mogelijk. Daarnaast geldt vanaf dit weekend tijdelijk eenrichtingsverkeer op de Schietbergseweg.

Het bericht Parkeerhulpexperiment Posbank in Rheden komend weekend van start verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden