Kun je een gemeenteraadsvergadering ook online volgen?

Kun je een gemeenteraadsvergadering ook online volgen? Foto: Studio Rheden

PURMEREND – Vanwege corona is het momenteel niet mogelijk om live bij een raadsvergadering aanwezig te zijn in het gemeentehuis. Maar kun je een gemeenteraadsvergadering ook online volgen? Jazeker, dit kan in de gemeente Rheden en in de gemeente Rozendaal.

Rozendaal
Op dinsdagavond 9 februari vindt in Rozendaal weer een commissie- en een raadsvergadering plaats. Iedereen kan de vergadering volgen via de website van de gemeente: www.rozendaal.nl. De vergadering achteraf bekijken kan ook. Wie persoonlijk wil inspreken in de raadscommissie en/of in de vergadering van de gemeenteraad moet dat 24 uur van te voren per email kenbaar bij de griffier.

Rheden
Ook in de gemeente Rheden zijn alle vergaderingen van de gemeenteraad openbaar. Meestal vinden de vergaderingen plaatst in de raadszaal van het gemeentehuis in De Steeg.

Burgers kunnen de vergaderingen ook live online volgen via www.Rheden.nl. Een uur na de vergadering is de volledige vergadering ook terug te kijken. Alle vergaderingen worden ondertiteld. Het is dan ook mogelijk om fragmenten terug te kijken, bijvoorbeeld per agenda-punt of per spreker. U kunt ook complete oude vergaderingen terug kijken in het archief.

Het bericht Kun je een gemeenteraadsvergadering ook online volgen? verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden