Hans Westdijk adopteert eerste Rhedense lammetje

Hans Westdijk adopteert eerste Rhedense lammetje Foto: Herderin Cynthia Berendsen / Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – Hans Westdijk van Pannenkoekenhuis Strijland aan de Groenestraat in Rheden heeft woensdagmiddag om 13.00 uur het eerst geboren Rhedense lammetje geadopteerd. Het gaat om een symbolische adoptie, het lammetje blijft natuurlijk bij haar moeder en kudde.

Op dit moment kunnen er nog 41 lammetjes geadopteerd worden waarvan 15 rammen (jongensschapen) en 26 ooien (meisjesschapen). Een lammetje adopteren en een naam geven kan overigens alleen online voor 20 euro. De financiële bijdrage is voor het behoud van de schaapskudde in Rheden.

Tot april blijven de lammetjes net als de andere schapen bij de kooi. Als de lammetjes groot genoeg zijn gaan ze met de kudde en de schaapshonden weer aan het werk op de hei. De honden moeten dan alle zeilen bijzetten om de eigenwijze lammetjes in het gareel te houden.

Door: Mediapartner Studio Rheden