Verkiezing Tweede Kamer 2021: Stemmen op 15, 16 of 17 maart

Verkiezing Tweede Kamer 2021: Stemmen op 15

PURMEREND – De Tweede Kamerverkiezing vinden dit jaar plaats op woensdag 17 maart 2021. Minimaal één keer in de vier jaar is de verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer. Dan wordt de nieuwe volksvertegenwoordiging gekozen. Er doen 37 partijen mee aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dat is een naoorlogs record.

De gemeente Rheden heeft grote billboards geplaatst in Velp, Rheden en Dieren met posters van alle politieke partijen. Kijk op Stemwijzer.nl wat partijen beloven in verkiezingstijd.

Vanwege het coronavirus neemt de overheid maatregelen om ervoor te zorgen dat deze Tweede Kamerverkiezing zo goed mogelijk verloopt.

Gemeenten moeten bij de organisatie van de Tweede Kamerverkiezingen rekening houden met de coronamaatregelen. De gemeente Rheden zorgt ervoor dat de stemlokalen ruim genoeg zijn om 1,5 meter afstand te houden en er worden hygiënemaatregelen getroffen om de gezondheid van kiezers en stembureauleden te beschermen.

Ook in de gemeente Rheden zijn extra stemlokalen ingericht om vervroegd te stemmen. Bij deze Tweede Kamerverkiezing heeft u de volgende (extra) mogelijkheden om uw stem uit te brengen.

• Stemmen in het stemlokaal.
Op 17 maart kunt u uw stem uitbrengen in het stemlokaal.
• Vervroegd stemmen
Op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021 zijn in alle gemeenten een aantal stemlokalen geopend, vooral voor kiezers die als gevolg van het coronavirus tot de risicogroepen behoren.
• Iemand machtigen
Kiezers van 18 jaar en ouder kunnen, net als bij andere verkiezingen, iemand machtigen om hun stem voor hen uit te brengen.
• Briefstemmen 70-plus
Kiezers van 70 jaar en ouder kunnen bij deze verkiezing ook per brief stemmen. Voor het vervroegd stemmen zijn er verschillende stembureaus met verschillende openingstijden. Kijk hiervoor bij: www.rheden.nl.

Foto: Martin Slijper

Het bericht Verkiezing Tweede Kamer 2021: Stemmen op 15, 16 of 17 maart verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden