Twee mannen uit Dieren aangehouden voor stelen honderden e-bikes

Foto: Pixabay

DIEREN – De politie heeft zeven verdachten opgepakt waarvan twee inwoners uit Dieren van 40 en 44 jaar.  Samen zouden ze bijna driehonderd elektrische fietsen hebben gestolen. De bende was in bijna heel Nederland actief. Een gestolen fiets kreeg in korte tijd nieuwe herkenningstekens en werd dan doorverkocht. Om die reden zijn lang niet alle gestolen fietsen teruggevonden.

Het politieonderzoek startte toen in de vorige zomer opviel dat op bepaalde plekken op de Veluwe erg veel elektrische fietsen werden gestolen. De politie plaatste een lokfiets bij het station in Ermelo en volgde een man die de fiets nog geen twee uur later in een busje laadde.

Hij reed naar een pand waar van alles voorhanden was om gestolen fietsen ‘om te katten’, van nieuwe framenummers tot en met andere accu’s, aldus de politie. De 33-jarige man uit Ermelo werd gearresteerd. In het pand stonden veel gestolen fietsen.

Door zijn communicatiemiddelen uit te pluizen vond de politie twee fietsendieven uit Nijmegen en Arnhem. Nader onderzoek leidde naar honderden aangiftes in een groot deel van het land. Nog eens vier mannen werden opgepakt. Bij huiszoekingen nam de politie ook contant geld, een vuurwapen en drugs in beslag.