Actie tegen drukte op de Posbank

Actie tegen drukte op de Posbank Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Wandelen is in coronatijd dé manier gebleken om te ontspannen. In natuurgebied de Posbank leidde dat tot grote problemen met gemotoriseerd verkeer. De gemeente Rheden zoekt naar blijvende oplossingen.

Lekker zonnig weer of juist kou en sneeuw. Het zorgt al langere tijd voor drukte in natuurgebieden. Op de Posbank werden de problemen recent zo groot, dat de gemeente Rheden herhaaldelijk het gebied af moest sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

Een experiment met verkeersregelaars bleek eind januari niet te werken. Het gebied moest alsnog ‘s middags vanwege de drukte afgesloten worden.

Nieuwe experimenten
Samen met Natuurmonumenten gaat de gemeente Rheden de komende tijd meerdere experimenten uitvoeren. Daaruit moet blijken wat op korte termijn de beste manier is om de drukte te beheersen. In de loop van dit jaar moet dat leiden tot een masterplan. Dat moet structurele oplossingen gaan geven voor de recreatieve druk op de Veluwezoom van Rheden en Rozendaal.

Voor het onderzoek is subsidie aangevraagd bij de provincie.

Het bericht Actie tegen drukte op de Posbank verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden