Stemmen in de kerk

DIEREN – Ondanks de coronamaatregelen kunnen de verkiezingen ‘gewoon’ doorgaan. Het vertrouwde stemhokje met het rode potlood en de stembureauleden zijn aanwezig. Nieuw zijn de looproutes, ontsmettingsmiddelen, spatschermen en mondkapjes. Ook nieuw zijn sommige stembureau locaties, zoals Stembureau Evangelische Gemeente Dieren (EGD).

Om drukte te spreiden is deze keer niet gekozen voor de vertrouwde schoolgebouwen. Het relatief nieuwe gebouw van de EGD bleek geschikt en de kerkgemeenschap was bereid om het gebouw beschikbaar te stellen.

De organisatie lijkt goed geregeld, nu nog een keuze maken uit 30 partijen en 1.061 kandidaten die meedoen aan de Tweede Kamer verkiezingen 2021 in Kieskring 7.

Enige teleurstelling van een kiezer was dat het rode potlood niet als aandenken mee naar huis mocht.