Ambulance met patiënt betrokken bij kettingbotsing op A348

Foto: archief Studio Rheden

DE STEEG – Een kettingbotsing zorgde dinsdagmorgen op de A348 bij De Steeg voor veel problemen. De oorzaak van het ongeluk komt vermoedelijk door gladheid op de brug. Volgens een correspondent ter plaatse waren daarbij vijf voertuigen betrokken, waaronder een ambulance die een patiënt vervoerde.

De ambulance raakte bij het ongeval beschadigd. De patiënt is in een andere ziekenwagen gelegd en alsnog naar het ziekenhuis gebracht. Een van de bestuurders van de andere voertuigen bleek gewond en moest ook mee met de ambulance.

Zeker twee auto’s raakten door het ongeval total loss, zo meldt Omroep Gelderland. De snelweg richting Arnhem is dicht vanwege bergingswerkzaamheden. Ook moet de snelweg worden schoongeveegd. Verkeer wordt omgeleid via de N317 en N338.

Ook op andere plekken in Gelderland gebeurden vanochtend ongevallen door de gladheid.