Bevrijding Dieren herdacht bij oorlogsmonument in Carolinapark

Foto: Gemeente Rheden

DIEREN – Burgemeester Carol van Eert heeft samen met Ap Lammers, voorzitter van Stichting Vrienden van de Oranjerie, de bevrijding van Dieren in kleine kring herdacht door een bloemenmand neer te leggen bij het oorlogsmonument in het Carolinapark in Dieren.

Burgemeester Carol van Eert: ‘Herdenken en stil staan bij wat er is gebeurd tijdens de Tweede Wereld Oorlog blijft belangrijk. Het gaat niet alleen om de periode 1940-1945, er vallen nog steeds onschuldige slachtoffers tijdens recente oorlogen en conflicten. Daarom vind ik herdenken en herinneren nog steeds van grote waarde. Om te beseffen dat we zoiets niet meer willen meemaken.’

Na de herdenking nam Burgemeester Carol van Eert het boekje ‘75 + 1 jaar na dato’ van Ap Lammers in ontvangst. Hierin staan verschillende herinneringen aan de oorlogsjaren in Dieren.