Biljoenbad blijft keurig binnen planning en budget

Foto: Martin Slijper

DE STEEG – Gemeente Rheden is positief over het nieuwe Biljoenbad in Velp. Het zwembad is volgens een voorlopige analyse binnen het begrote budget opgeleverd. Dat is zeer goed nieuws voor de Rhedense begroting en in vergelijking tot soortgelijke projecten een ‘unicum’ te noemen.

Het bouwen van een zwembad is vaak een traject van vele jaren. Tussentijds krijgt men doorgaans te maken met allerlei obstakels die kunnen zorgen voor vertraging of hogere kosten.

Maar gemeente Rheden meldt: “Alles duidt erop dat het project binnen de beschikbaar gestelde investeringsgelden van €9,6 miljoen wordt afgerond.” Toch wordt het definitieve financiële resultaat pas in de zomer bekend.

De bouw is in mei 2019 gestart. Eind augustus 2020 kon het bad met water worden gevuld waarna het op 15 oktober 2020 werd opgeleverd. Nadat het zwembad werd ingericht kon het op 12 december 2020 virtueel worden geopend. Momenteel is het zwembad gedeeltelijk weer open voor zwemlessen, hydrotherapie en sportlessen van het Astrum-college.

En herkent u deze foto nog?

Foto: Martin Slijper