Rechter doet dinsdag uitspraak over Gerrit H. uit Rheden

Rechter doet dinsdag uitspraak over Gerrit H. uit Rheden Foto: Studio Rheden

RHEDEN – De verdachte Gerrit H uit Rheden hoort vandaag van de rechter welke straf hij krijgt voor de moord op de Arnhemse Naomi. De 46-jarige man, woonachtig op het woonwagenkamp in Rheden, wordt ervan verdacht haar te hebben doodgeschoten in haar woning. Er is een gevangenisstraf van twintig jaar voor moord tegen hem geëist.

Maandagavond 24 augustus 2020 parkeert een man zijn auto in de Arnhemse Floriszstraat. Hij loopt naar het adres waar de 35-jarige Saba woont, die zich in het dagelijks leven Naomi laat noemen. Ze leeft daar met haar twee jonge kinderen, die naar een basisschool gaan in de wijk.

Zodra de man zich toegang heeft verschaft tot de woning schiet hij een paar keer op Naomi. Daarop rent hij weg en pakt zijn auto. Het slachtoffer leeft nog op dat moment. Toegesnelde hulpverleners proberen haar zo goed als het gaat te redden. Later die nacht overlijdt ze in het ziekenhuis.

Het bericht Rechter doet dinsdag uitspraak over Gerrit H. uit Rheden verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden