Velp krijgt een nieuw politiebureau

Velp krijgt een nieuw politiebureau Foto: Martin Slijper

VELP – Er komt een compleet nieuw politiebureau in Velp. Het huidige bureau uit 1973 aan de Stationsstraat wordt de komende maanden gesloopt. En daarom gaat het bureau vanaf dinsdag tijdelijk verhuizen naar een andere plek. Het tijdelijk politiebureau komt in het souterrain van het gezondheidscentrum aan de Haverweg in Rheden.

Het nieuwe bureau in Velp krijgt zonnepanelen en wordt zo goed als klimaatneutraal. Het komt op de plek van het huidige bureau en wordt de hoofdvestiging van de gemeenten Rheden, Rozendaal en Doesburg. Het basisteam IJsselwaarden krijgt waarschijnlijk nog wel een (tijdelijke) dependance in Dieren en Doesburg.

Of Velp over 30 jaar nog een politiebureau nodig heeft is nu niet te zeggen. Daarom wordt het nieuwe politiebureau in Velp zo gebouwd dat het eventueel later makkelijk kan worden omgebouwd tot appartementencomplexen.

Door: Mediapartner Studio Rheden