Film over Rhedense herdenking 4 mei

Foto: Still Rheden.nl

RHEDEN – Ook dit jaar is er vanwege corona geen officieel programma voor de 4 mei herdenking in de gemeente Rheden. In plaats daarvan is een korte video opgenomen waarin burgemeester Carol van Eert in gesprek gaat met de 89-jarige Nico te Winkel die de ‘Hel van Ellecom’ heeft meegemaakt. En Van Eert gaat ook in gesprek met veteraan Jan Maassen van de Brink uit Velp en twee kinderen uit Ellecom over de oorlog en de huidige coronatijd.

De twee ouderen leggen ook samen met de burgemeester bloemstukken bij de monumenten in Ellecom en Velp, de kinderen (Stijn en Feline) zorgen bij het Rozenbos in Rheden / De Steeg voor de kranslegging. Bij het Rozenbos wordt ook de taptoe ten gehore gebracht. Bekijk hieronder het filmpje.

Het Comité 4 en 5 mei in de gemeente Rheden organiseert dit jaar geen officieel programma omdat samenkomsten met veel publiek op één plek teveel risico geven op coronabesmettingen.

Maar het staat iedereen vrij om zelf bloemen te leggen bij één van de herdenkingsmonumenten in de gemeente. Wilt u liever vanuit huis een bloem leggen? Dat kan via: www.bloemenvoor4mei.nl.