Kranslegging door Amnesty tijdens Dodenherdenking

Kranslegging door Amnesty tijdens Dodenherdenking Foto: Studio Rheden

VELP – Vrijwilligers van de werkgroep Amnesty International Velp-Rozendaal hebben op 4 mei kransen gelegd bij oorlogsmonumenten in Velp, Rheden en Rozendaal. Normaal gebeurd dit in samenwerking met leerlingen van groep 7/8 van basisscholen in de gemeente Rheden, door corona kon dit helaas niet doorgaan.

Door corona kon er geen gezamenlijke dodenherdenking plaatsvinden. Wel konden bewoners en organisaties in de loop van de dag zelf de oorlogsmonumenten bezoeken.

In de ochtend van 4 mei legden de vrijwilligers van Amnesty hun geel met witte kransen bij het bevrijdingsmonument aan de Vijverlaan te Velp, in Rheden bij het monument bij het Rozenbos en in Rozendaal bij de oorlogsgraven op de begraafplaats.

Het bericht Kranslegging door Amnesty tijdens Dodenherdenking verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden