Gemeente Rheden buigt zich over toekomst van kerken

Foto: Studio Rheden

DE STEEG – De gemeente Rheden wil dit jaar een kerkenvisie opstellen. De gemeente is daarom bezig met een inventarisatie van alle 30 kerkgebouwen en wil graag met eigenaren en belanghebbenden in gesprek over de toekomst van deze gebouwen.

Met het opstellen van de kerkenvisie verkent de gemeente hoe belangrijke en waardevolle religieuze gebouwen in stand kunnen worden gehouden. Eigenaren hebben namelijk steds meer moeite met de instandhouding kerken.

De gemeente wil samen met de eigenaren kijken naar hoe het kerkgebouw er voor staat en welke problemen er zijn. Maar ook of er door slimme samenwerking misschien kansen zijn voor het betreffende kerkgebouw. Het opstellen van deze visie wordt financieel mogelijk gemaakt door een subsidieregeling van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.