Grote corona-uitbraak bij basisscholen in Rheden

GGD adviseert kerkjeugd: Ga niet met jongeren op kamp Foto: Pixabay

RHEDEN – Bij twee basisscholen in Rheden was onlangs een grote corona-uitbraak. Bij De Holtbanck en Rheder Enk zijn maar liefst vijftien van de 37 deelnemers besmet met Covid-19. Twaalf jongeren en drie begeleiders kwamen in aanraking met het virus door een corona-uitbraak in een kampeerboerderij in Otterlo tijdens een Rhedens jeugdkamp.

Dit gebeurde tijdens het jeugdkamp van de Protestantse gemeente Rheden in het weekend van Hemelvaart bij leerlingen van groep 7 en 8. De twee basisscholen moesten hierdoor volgens de Gelderlander bij de Rheder Enk afgelopen week twee klassen leerlingen naar huis sturen en bij De Holtbanck vijf.

GGD Gelderland-Midden meldt: ‘Ga niet met jongeren op kamp.’ Dat is het dringende advies van de GGD Gelderland-Midden. Het GGD zegt verder, gebruik ook je gezonde verstand. De kans op besmettingen tijdens zo’n kamp is groot. Er is meer onderling contact en er zijn meer reisbewegingen.

Door: Mediapartner Studio Rheden