Dankzij Mees (9) kan iedereen crossen op de pumptrackbaan in Rheden

Dankzij Mees (9) kan iedereen crossen op de pumptrackbaan in Rheden Foto: Studio Rheden

RHEDEN – In Rheden is zaterdag een heuse asfaltpumptrackbaan geopend. Op zo’n baan kun je op een (BMX-)fiets, step, skeelers en zelfs een rolstoel tricks uitvoeren of er overheen rijden. De baan is geopend in aanloop naar het WK BMX op Papendal in augustus.

Het idee voor de baan kwam aan het rollen toen de 9-jarige Mees Schmelter besloot de burgemeester een brief te sturen, omdat hij nergens op een veilige plek kon BMX’en. Hij mocht dan ook als eerste de baan op en kreeg vijf kaarten voor het WK BMX op Papendal. “Het is echt heel mooi geworden”, zegt een trotse Mees.

Olympisch medaillewinner op de BMX, Jelle van Gorkom is ook blij met de baan: “Een heel mooi initiatief vooral ook omdat de kinderen dit zelf hebben aangekaart.”

Vrij toegankelijk
De baan in Rheden ligt achter de voetbal- en korfbalvelden en is voor iedereen vrij toegankelijk. Na het officiële openingsmoment door gedeputeerde Jan Markink, sportwethouder Marc Budel, ambassadeur en oud-BMX-er Jelle van Gorkom en directeur Jochem Schellens van Sportcentrum Papendal waren er demonstraties en mochten veertig gelukkigen als eersten écht gebruik maken van de baan. De komende tijd geeft Omnisportvereniging WIK Rheden nog meerdere clinics op de baan.

In heel Gelderland worden in aanloop naar het WK BMX, in totaal veertien banen geopend in twaalf gemeenten. Dat zijn vaste asfaltbanen en demontabele banen die op meerdere plekken ingezet worden.

Het bericht Dankzij Mees (9) kan iedereen crossen op de pumptrackbaan in Rheden verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden