Vier jaar cel en tbs na steekpartij in Ellecom

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Een 32-jarige man uit Rheden is veroordeeld tot vier jaar cel en tbs voor poging tot doodslag in Ellecom. Hij viel daar onder invloed van drugs het slachtoffer aan met een mes en liet hem zwaargewond in het bos achter.

De steekpartij vond afgelopen zomer plaats, nadat de twee mannen met elkaar hadden afgesproken in Ellecom. Daar rookten ze meerdere jointjes en gebruikten ze de drug LSD. Toen ze vervolgens samen het bos ingingen, viel de man uit Rheden de ander opeens aan met een mes.

Meerdere botbreuken
Hij stak het slachtoffer onder meer in zijn rug, borst, nek, gezicht, armen en benen. Ook hield de man botbreuken over aan zijn handen, schedel en beide polsen. Een voorbijganger trof hem de volgende ochtend aan.

De dader is door twee psychiaters en een psycholoog onderzocht. Die stellen dat hij verminderd toerekeningsvatbaar was, omdat hij in een psychose raakte na het gebruik van LSD, die hij van het slachtoffer had gekregen. De man lijdt aan stoornissen, waardoor hij de drugs niet goed kon afwijzen.

Geen alcohol en drugs meer
De man moet na zijn celstraf naar een kliniek en mag geen alcohol en drugs gebruiken. Ook moet hij het slachtoffer bijna 38.000 euro betalen. De straf valt lager uit dan de eis van de officier van justitie, die om vijf jaar cel en tbs vroeg.