Overlast door zwervers in Velp

Foto: Studio Rheden

VELP – Op de hoek van de Rozendaalselaan en de Ringallee in Velp bivakkeren op dit moment twee zwervers in en rond het pand van zorgorganisatie Boriz. Buurtbewoners zijn daar niet blij mee. Ook de eigenaar heeft veel zorgen want veel mensen uit de buurt bellen hem met klachten over overlast.

De overlast begon weken geleden aan de overkant van de straat in een klein parkje in Rozendaal. Daar sliepen ze in de buitenlucht en in een tentje. De zwervers zijn daarna het pand van Boriz illegaal binnengedrongen want dat kwam leeg te staan. Op dit moment slapen de zwervers daar af en toe.

Buurtbewoners hebben inmiddels al regelmatig de politie gebeld. Een van de zwervers is daarvoor in ieder geval ook al enkele malen aangesproken door de politie. Timo, zoals één van de twee zwervers heet, heeft al ruim vijf maanden geen woning. Hij vertelde dat hij de woning niet wilde kraken. Hij hoopt dat de eigenaar hem daar laat zitten tegen een lage vergoeding tot het pand wordt afgebroken.

Boriz
De zorgorganisatie in Velp zat tegenover Hotel Bed & Breakfast Erg-Leuk dat nog tot begin deze maand het pand huurt. Boriz gaf begeleiding aan jongeren vanaf 18 jaar. De jongeren hadden allemaal een (lichte-) verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek.

Wat de eigenaar straks met het pand wil doen als Boriz het pand niet meer huurt wilde hij niet zeggen. Buurtbewoners denken dat er een nieuw groot pand van drie verdiepingen komt te staan.

Foto: Studio Rheden