Brandweer Velp langs de deuren in Rozendaal

Foto: Studio Rheden

VELP – Brandweerlieden van de brandweerkazerne in Velp gaan maandagavond vanaf 19.00 uur langs de deuren in Rozendaal. Ze hopen zo nieuwe vrijwilligers te werven voor de brandweer.

“De actie moest eigenlijk vorig jaar al gehouden worden”, zegt ploegcommandant Patrick Moll. “Maar door corona hebben we het uitgesteld.”

De coronacrisis is er ook de oorzaak van dat Moll en zijn collega’s niet het plan uit kunnen voeren dat ze in gedachten hebben. “We willen eigenlijk activiteiten voor kinderen organiseren. Dan heb je vaak ook een gesprek met de ouders. Nu de maatregelen versoepeld worden is er wel meer mogelijk, maar we willen het risico niet lopen”, legt de ploegcommandant uit.”

De brandweerlieden hebben een specifiek gebied uitgekozen om van deur tot deur nieuwe vrijwilligers te werven. “We gaan naar nieuwbouwdijk De Del, tegen de A12 aan. Hier wonen veel jonge gezinnen en deeltijdwerkers”, zegt Moll. Maar dat is niet de enige reden dat deze wijk uitgekozen is. “Het valt ook net binnen het gebied om na een oproep op tijd op de kazerne te zijn.”

Na werven nog informatieavond
De brandweer wil na de wervingsactie nog een informatieavond voor geïnteresseerden organiseren. “Ook dat wordt later door corona”, zegt Moll. “We kijken op basis van het aantal aanmeldingen hoeveel avonden we moeten organiseren. Maar we zijn dan ook afhankelijk hoeveel mensen er weer in een ruimte mogen.”