De politie komt naar je toe in Rheden

Foto: Studio Rheden

VELP – Om erachter te komen wat leeft onder de inwoners van Rheden reed de politie drie dagen in een grote truck door de gemeente. Bezoekers van het Mobiel Media Lab konden daar een enquête invullen en in gesprek gaan met agenten en handhavers. Maar niet iedere inwoner heeft iets te klagen.

“Op het moment is alles in mijn buurt rustig”, zegt Jan Hendrik Klein Molenkamp die de truck in Velp bezoekt. “In het verleden heb ik het ook wel eens anders meegemaakt. Toen was ik ook tevreden op de manier waarop de politie reageerde.” Hij vindt dat je je ook moet laten horen als het wel goed gaat.

Astrid van den Berg uit Velp ervaart wel overlast in haar buurt. “De straat achter mijn woning wordt gebruikt wordt als racebaan, met name in de avond- en nachtelijke uren.”

Over animo voor het lab heeft de politie niet te klagen, zegt wijkagent Bart Bosman. “Dinsdag hebben we de hele dag op de Groenestraat in Rheden gestaan en daar was behoorlijk wat aanloop van mensen die de enquête in wilden vullen.” Behalve fysiek, wordt de enquête ook digitaal verspreid, zegt de wijkagent.

Dat gebeurt via diverse WhatsAppgroepen en daar was de animo ook erg groot. Bosman is dan ook blij met de input die gegeven wordt. “Wij kunnen als politie heel veel verzinnen, maar als dat niet is wat de burger graag wil, dan hebben we daar niks aan.”

Foto: Studio Rheden

Politie neemt uitslagen mee in jaarplan
De invullers hopen ondertussen dat er iets met hun input gedaan wordt. “Ik hoop dat ze dit in een systeem gaan zetten en dat de wijkagent of degene die daarvoor verantwoordelijk is het op gaat pakken”, zegt Van den Berg.

Foto: Studio Rheden

Klein Molenkamp vult haar aan “Ik neem aan dat ze het niet voor niets doen en dat ze waar nodig het beleid aanpassen.” Bosman kan hen beiden gerust stellen. “De resultaten worden verwerkt in het jaarplan van Team IJsselwaarden, waar Rheden onder valt. Komt de klacht vaak voor, dan kunnen we daar aandacht aan besteden omdat we dat dan ook weten.”

Foto: Studio Rheden