Kinderen van statushouders krijgen zwemles in Velp

Zwemles voor statushouders in Velp. Foto: Studio Rheden

VELP – Kinderen van statushouders krijgen zwemles in het Biljoenbad in Velp. De broers Dennis en Jhon van Beukering geven de lessen vanuit hun stichting Alles Voor Sport. De zwemlessen kwamen er nadat kinderen zonder diploma door badmeesters uit het water werden gehaald.

“Er is een klacht gekomen bij de gemeente vanuit de zwembaden en van daaruit hebben zij ons benaderd of er een oplossing gevonden kon worden”, zegt Jan Rauwerdink van Vluchtelingenwerk Rheden.

“Toen is de stichting Alles Voor Sport uit Velp benaderd om te kijken of zij tijdens de vrije uren in het zwembad lessen konden geven.” Dennis van Beukering vult hem aan: “Dat is tweeënhalf jaar geleden en in die tijd hebben er zeker tussen de twintig en de veertig mensen leren zwemmen.”

Minimaal diploma A

Het project startte met survivalzwemmen, maar groeide door tot volwaardig diplomazwemmen. “Tijdens de zomervakantie gebeurde dat drie keer per week voor kinderen en volwassenen”, zegt Rauwerdink. “Dat beviel zo goed, dat er behoefte was aan meer. We willen graag dat ze een diploma A halen. Minimaal.”

Zo ontstond het wekelijkse lessen in het Biljoenbad in Velp en dat is eigenlijk te weinig, zegt Van Beukering. “We willen graag wat meer uren, maar daar moeten we nog over praten. Dat gebeurt komende maandag.”

Door: Mediapartner Studio Rheden