Plusbus gaat vanaf 7 juni weer rijden

Foto: Plus Bus Rheden Rozendaal

REGIO – De Plusbus voor Rheden en Rozendaal gaat vanaf maandag 7 juni na een lange periode van stilstand weer rijden. Voor corona deed de Plusbus 200 tot 250 ritten per week.

De Plusbus is bestemd voor mensen die niet of moeilijk in staat zijn om met het openbaar vervoer te reizen. De cliënten worden door vrijwilligers van deur tot deur vervoerd, dus bij hun woning opgehaald en naar de plek van bestemming gebracht en eventueel ook andersom.

De Plusbus heeft de ritten twee keer moeten opschorten vanwege de lockdowns in verband met corona. Tijdens de eerste lockdown van half maart tot half juni 2020 was het niet mogelijk om met de Plusbus te reizen en van 1 november 2020 tot 6 juni (de tweede lockdown) lagen de ritten ook grotendeels stil.

Regels
De busjes zijn volgens coördinator Kees Baars inmiddels ‘coronaproof’. Er wordt maar één cliënt per rit vervoerd, er is een plastic afscheiding tussen chauffeur en passagier en er zijn ontsmettingsmiddelen voor handen. Bij Plusbus werken 35 chauffeurs, allen vrijwilligers, en vijf mensen die de ritten plannen. De cliënten betalen dezelfde prijs als voor een rit met het openbaar vervoer.