Werving brandweer Velp levert al aanmelding op

Foto: Studio Rheden

ROZENDAAL – De wervingsactie die de brandweer Velp maandagavond in Rozendaal hield heeft al één aanmelding opgeleverd. De brandweerkazerne in Velp is op zoek naar nieuwe manschappen omdat enkele brandweerlieden over een paar jaar stoppen.

“We hopen er vier potentiële vrijwilligers uit te kunnen halen”, zegt ploegcommandant Patrick Moll. Een van die mensen is Gerjan Broekroelofs uit Rozendaal. “Ik denk dat het een mooie maatschappelijke invulling is.”

De brandweer is vooral op zoek naar mensen die overdag beschikbaar zijn, en dat wordt voor Broekroelofs lastig. “Ik kan het slecht combineren met mijn werk, nu in de thuiswerksituatie wel. Dus ik moet er even goed over nadenken.”

Als iemand interesse toont, is hij of zij niet morgen brandweerman of -vrouw. “Het beleid is dat je eerst een aantal avonden meeloopt”, schetst Moll het traject. “Dan volgt een medische keuring. Op het moment dat dat traject is afgerond ga je de opleiding in. Het leren begint dan al, dus je mag al mee stage lopen op de auto. Maar je moet wel rekening houden met een opleidingstraject van twee jaar bij een avondopleiding.”