Rhedense theatervoorstelling over onzichtbare armoede

Foto: Cultuurbedrijf RIQQ

RHEDEN – In de theaters van Studio26 in Velp en Theothorne in Dieren is op 19 en 25 juni de voorstelling ‘Bij Mij Thuis’ te zien. Deze voorstelling is speciaal gemaakt voor de inwoners uit de gemeente Rheden en gaat over het thema Onzichtbare Armoede.

Cultuurbedrijf RIQQ heeft Theater AanZ benaderd om in gesprek te gaan met een aantal Rhedense jongeren over dit onderwerp. Op basis van deze verhalen heeft het theatergezelschap de voorstelling ‘Bij Mij Thuis’ gemaakt.

Na de voorstelling gaan de acteurs ook nog in gesprek met het publiek onder leiding van een gespreksleider. De voorstelling speelt daarnaast ook nog zes keer op middelbare scholen in de gemeente, maar is ook voor volwassenen een aanrader.

Bij Mij Thuis
Zoals de titel al aangeeft, neemt de voorstelling een kijkje achter de voordeur van drie jongeren. Drie vrienden die niet voor elkaar willen onderdoen en de schijn hoog houden dat er bij hen thuis niks aan de hand is. Maar dan blijkt dat armoede verschillende gezichten heeft: niet alleen financiële armoede, maar ook armoede als een tekort aan aandacht binnen het gezin, of minder sociale contacten, doordat je bijvoorbeeld niet naar de sportclub kunt. Kaarten reserveren kan hier. Tickets voor ‘Theater AanZ’ kosten 2,50 als je weinig financiën hebt, anders 12,50 euro.