Ontevredenheid over inrichting perron stoomtrein

Foto: Studio Rheden

DIEREN – Op social media klagen Dierenaren massaal over de nieuwe overkapping over het perron van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. Die is een week geleden na ruim een jaar vertraging opgeleverd. Van alle reacties op sociaal media is helemaal niemand positief over de nieuwe overkapping van VSM in Dieren.

Hanny Wichelo-Menger reageerde als eerste met de vraag: “Is dat een droogrek?” Daarna vraagt Ben Poelen zich af: “Lijkt wel een pergola uit een of ander woonmagazijn.”

En Diana Verwoert zegt: “Nee dit menen jullie toch niet serieus hé. Dat past helemaal niet bij de ouderwetse stoomtrein. Vervangen jullie dan ook de stoomtrein in een trein met een modern jasje. Echt belachelijk dit.”

En Niels Schaart schrijft: “Met alle respect voor de ontwerper en uitvoerder, maar dit is foeilelijk ten opzichte van de stijl en authenticiteit van de stoomtrein. En echt waterdicht is dit afdakje ook niet… Heel jammer dat deze keuze gemaakt is.”

Elly de Wit zegt: “Het idee is dat het aansluit bij het Traverse-project. Maar past in mijn ogen totaal niet bij een nostalgisch stoomtreinstationnetje.”

Annemieke van Dalum vraagt zich af “Wat is precies de toegevoegde waarde van dit “ding”?” maar Arjan de Jong kijkt er toch positiever naar: “Wel mooi van de gemeente, nu hebben we tenminste iets wat we allemaal lelijk vinden. Dat verbroedert.”

Gemeente Rheden, opdrachtgever van de nieuwe overkapping is wel blij. “Dat is een kwestie van smaak. De overkapping sluit mooi aan bij de rest van het stationsgebied. Wij zijn blij dat het nu een eenheid is en dat mensen in de schaduw kunnen staan.”

Het is overigens nog niet bekend wanneer de officiële opening zal plaatsvinden.

Zelfde vormgeving zoals Traverse
De overkapping was het sluitstuk van het Traverseproject. De gemeente Rheden heeft destijds gekozen om de overkapping op zich te nemen en uit te voeren in dezelfde vormgeving als de Traverse.

Het ontwerp werd gemaakt door Architecten_lab uit Deventer. Het is een vrijstaande staalconstructie met een houten latten plafond gemaakt van kostbaar accoya hout. Het dak blijft wel open, waardoor het alleen een klein beetje beschutting geeft tegen zon en wind. Het beschermt niet tegen de regen.

Foto: Studio Rheden
Foto: Studio Rheden
Foto: Studio Rheden