GGD gaat in Rheden de wijk in met vaccinaties

GGD gaat in Rheden de wijk in met vaccinaties. Foto: Studio Rheden

VELP – De GGD Midden Gelderland trekt in de gemeente Rheden de wijken in waar er een lage vaccinatiebereidheid is. Een van die wijken is Velp-Zuid, maar de gezondheidsdienst sluit niet uit dat wijken in andere dorpen volgen.

“Het gaat nu om Velp-Zuid, daar zien we in de data dat de vaccinaties achterblijven”, zegt Adwin Peeks van de GGD. “Over andere wijken en arbeidsmigranten zijn we nog in gesprek. Ook hier zullen we naar de data kijken of het nodig is.”

De GGD zal niet alleen gaan informeren en prikken in Velp-Zuid. “We ondersteunen ook bij praktische zaken, bijvoorbeeld het maken van een afspraak als mensen wel naar een priklocatie willen.”

Hoe de bezoeken van de GGD eruit gaan zien is nog niet bekend. “We zijn nu in gesprek met de gemeente over de invulling”, zegt Peeks van de GGD. Burgemeester Carol van Eert vertelde eerder al dat het plan is om met de mensen die in de wijken wonen de bezoeken te gaan doen, om zo sneller een vertrouwensband te hebben.

De GGD ondersteunt dit plan. “We zoeken contact viavia en zitten zelf ook al veel in de gebieden, waardoor er ook al contacten zijn. Zo kunnen we aansluiten op de behoefte en initiatieven die er al zijn.”

In Arnhem succesvol
De GGD is deze week met eenzelfde soort plan gestart in Arnhem. Dat werpt nu zijn vruchten al af, ziet Peeks. “We zijn na twee dagen positief over de uitkomsten.”

Het bericht GGD gaat in Rheden de wijk in met vaccinaties verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden