Kinderen maken kennis met voetbal bij VVO

Kinderen maken kennis met voetbal bij VVO Foto: Studio Rheden

ROZENDAAL – Alle kinderen uit de groepen 3 en 4 van de basisscholen in Velp en Rozendaal konden vrijdagmiddag kennis maken met voetbal. Op het hoofdveld van Velpse Voetbalvereniging Olympia (VVO) op Sportpark De Pinkenberg in Rozendaal was een parcours uitgezet met allerlei spelletjes.

“We wilden al langer zo’n evenement houden”, zegt organisator Diederik Berns van VVO. “Toen kwam er een mailing van de KNVB of we mee wilden doen aan het Oranjefestival vanwege het EK en de Olympische Spelen en hebben we ons aangesloten.” Bij de organisatie is bewust gekozen voor deze leeftijdscategorie. “Dat is een leeftijd die vaak na de zwemles een sport gaat kiezen.”

De organisatie kostte vanwege corona wel enige moeite. “We hebben het via scholen georganiseerd en we merkten wel dat een aantal scholen het vanwege corona moeilijk vonden om het naar ouders te organiseren. Maar gelukkig hebben we bij voetbalclub VVO wel moeders en vaders die de kinderen konden bereiken.” Over animo heeft Berns dan ook niet te klagen. “We hebben nu bijna tweehonderd kinderen hier op het veld.”

Vaker evenementen organiseren
VVO wil dit soort evenementen vaker gaan houden om zo jeugd enthousiast te maken en te houden voor voetbal. “We hebben de afgelopen coronaperiode ook voor leden bijna elke maand wel iets georganiseerd. Latjetrap, penalty cup, onderlinge wedstrijdjes, maar dan willen we dat doen voor alle jeugd in Velp en Rozendaal.”

Het bericht Kinderen maken kennis met voetbal bij VVO verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden