Nog meer honden dood door brand, hulpactie gestart

Nog meer honden dood door brand

DIEREN – Voor de honden en bewoners die getroffen zijn door de woningbrand in Dieren afgelopen weekend is een hulpactie opgezet. De actie had maandagmiddag al bijna de helft van het streefbedrag opgeleverd.

Om de rekening van onder andere de dierenarts te betalen hopen de initiatiefnemers 8000 euro op te halen. Daar is na twee dagen al ruim 4150 van opgehaald. Inmiddels is ook duidelijk dat niet vier maar zes honden het drama niet overleefd hebben. Eén diertje is alsnog overleden en een andere hebben de eigenaren in moeten laten slapen omdat de brandwonden te erg waren. Zeker één hondje vecht nog voor zijn leven.

De bewoners van het huis vangen in hun woning dieren op die uit Roemenië komen en daar ten dode opgeschreven waren. In totaal ging het om dertien honden. Vijf werden door de eigenaren naar buiten gebracht en vier door de brandweer waarna ze gereanimeerd werden en zuurstof kregen.

Voor vier hondjes kwam tijdens de brand alle hulp al te laat. De dieren die gered zijn, zijn naar dierenziekenhuizen in de omgeving gebracht voor hulp en opvang. Twee hondjes zijn inmiddels weer
thuis.

Foto: Facebook / Annemiek Menger

Bloemen voor overleden dieren
De eigenaren van de overleden dieren vragen om bloemen of hartjes bij het huis aan de Doctor Kuyperstraat neer te leggen om zo de dieren te gedenken. Maandagmiddag waren er al enkele bosjes bloemen bij de voordeur gelegd.

De brand ontstond zaterdagmorgen in een mobiele airco. De bewoner moest mee naar het ziekenhuis vanwege het inademen van rook, hij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. De bewoonster is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel.

Het bericht Nog meer honden dood door brand, hulpactie gestart verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden