Taxichauffeur moet cel in voor ontucht met passagiers

Taxichauffeur moet cel in voor ontucht met passagiers Foto: Studio Rheden

DIEREN – Een 49-jarige taxichauffeur uit Dieren is maandag veroordeeld voor het plegen van ontucht met twee van zijn passagiers. De rechtbank in Zutphen legde hem een gevangenisstraf van zeven maanden op, waarvan drie voorwaardelijk.

De man vervoerde als taxichauffeur personen met een verstandelijke beperking. Op 9 juli 2019 betastte hij de borsten en schaamstreek van een 17-jarig meisje en op 2 maart 2020 deed hij hetzelfde bij een vrouw van 25. De Dierenaar randde de twee aan terwijl ze bij hem in de taxi zaten en zich dus niet aan de situatie konden onttrekken.

De rechtbank oordeelt dat de man alleen oog had voor zijn eigen behoeftes en zich niet bekommerde om de jonge vrouwen. Hij maakte hiermee een ernstige inbreuk op hun lichamelijke integriteit.

Naast de celstraf mag de man drie jaar lang geen minderjarigen en kwetsbare personen vervoeren. Ook moet hij aan beide vrouwen 1.600 euro smartengeld betalen en aan een van hen bijna 400 euro aan materiële schade.

Het bericht Taxichauffeur moet cel in voor ontucht met passagiers verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden