Rhedense veteranen in het zonnetje gezet

Rhedense veteranen in het zonnetje gezet Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Veteranen in Rheden zijn donderdag in het zonnetje gezet. Burgemeester en wethouders gingen bij ruim 250 veteranen op bezoek om hen te bedanken voor hun inzet tijdens militaire missies.

“Dit was een volkomen verrassing voor ons”, zegt de 93-jarige Indië-veteraan Wouter de Vries. “We wisten alleen dat voor de tweede keer de veteranenmiddag op het gemeentehuis niet door zou gaan.” Omdat de veteranen niet naar het gemeentehuis konden, besloot het gemeentebestuur de rollen om te draaien. “De eer voor het idee gaat naar het veteranencomité”, zegt burgemeester Carol van Eert. “Zij zijn met dat idee bij ons gekomen en wij wilden dat graag ondersteunen.”

Soldier On
Het presentje dat de veteranen kregen is speciaal voor hen gemaakt. “Het is een plaquette die opgedragen is aan de veteranen”, legt Van Eert uit. “Er staat een code op. Als je naar Spotify gaat kun je die code scannen en dan begint Soldier On van Di-Rect te spelen.” De aandacht en het cadeau vallen in de smaak bij de veteranen. Wouter de Vries: “De gemeente heeft een mooi alternatief gevonden om ons te verwennen. Dat is zeer op prijs gesteld.”

Landelijke Veteranendag
De veteranen van Rheden zijn niet zomaar in het zonnetje gezet. Zaterdag is het landelijke Veteranendag. Vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag zendt de NOS om 12.35 uur op NPO 2 een verslag van de dag uit.

Het bericht Rhedense veteranen in het zonnetje gezet verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden