Fietsen Alle Jaren start ook in Rheden

Fietsen Alle Jaren start ook in Rheden Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Jaap Huurman is een enthousiaste vrijwilliger die onlangs is gestart met ‘Fietsen Alle Jaren’ in Arnhem en Rheden. Dit is een nieuw initiatief in deze regio waarbij met elektrische fietsriksja’s ritjes kunnen worden gemaakt met mensen die het zelf niet (meer) kunnen.

Samen met een of twee passagiers gaan vrijwilligers dan in een riksja op stap, bijvoorbeeld langs plaatsen waar zij vroeger gewoond en gewerkt hebben. Onderweg delen de passagiers met elkaar en met de bestuurder hun herinneringen. Ouderen die graag een keer een rondje door de omgeving willen fietsen in een riksja kunnen zich nu melden bij ‘Fietsen Alle Jaren’.

Gabrielle Kroos van RTV Arnhem ging ook op bezoek bij Huurman. Daarin vertelt hij over zijn plannen. Bekijk hieronder de beelden.

Jaap Huurman zoekt overigens nog mensen in de regio Arnhem-Rheden die de riksja willen besturen en mensen voor de nieuwe stichting FAJ Arnhem-Rheden.

Het bericht Fietsen Alle Jaren start ook in Rheden verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden