Vragenlijst op de Posbank niet altijd beschikbaar

Vragenlijst op de Posbank niet altijd beschikbaar Foto: Studio Rheden

RHEDEN – De vragenlijst over de toekomst van de Veluwezoom die bezoekers van de Posbank dit weekend op locatie in kunnen vullen ligt niet steeds op dezelfde plek. Bij het Paviljoen aan de Beekhuizenseweg was donderdagmiddag geen mogelijkheid om de enquête in te vullen.

Op de Posbank lopen op dat moment ondanks het druilerige weer best wat mensen rond, maar er is niet te zien dat de enquête ingevuld kan worden. Nergens is een aankondiging of poster te zien. Een medewerker van het paviljoen zegt dat ze net die morgen weer opgehaald zijn. “Ik heb ook niet het idee dat ze veel gebruikt zijn. Het zijn nu vooral toeristen die hier zijn en die hebben niets met die enquête.”

“Er is een set oprolbare banners van de Posbank naar het bezoekerscentrum verplaatst”, legt boswachter Susanne Blommaerts van Natuurmonumenten uit. “Die zijn vrijdagmorgen geplaatst.”

Op de posters staat een grote QR-code die bezoekers kunnen scannen met hun telefoon, zodat ze digitaal de vragenlijst kunnen invullen. Maar ook aan de minder mobiele bezoeker is gedacht. “Er liggen in het bezoekerscentrum papieren vragenlijsten, zodat mensen die het niet digitaal kunnen of willen invullen ook een mogelijkheid hebben.”

Een aantal kilometers verderop in Rozendaal zijn posters geleverd die buiten bij het gemeentehuis staan tijdens openingstijden. In tegenstelling tot in het bezoekerscentrum kun je hier de enquête alleen digitaal invullen, zegt Henk Jakobsen van de gemeente. “We hebben vijf oprolbare banners gekregen en die zetten we allemaal buiten neer.” Hoe lang ze blijven staan is hem niet bekend. “Ik word gebeld als ze weer opgehaald worden.”

Resultaten uit inspraaksessies
Behalve de enquête organiseert de gemeente Rheden deze week ook inspraaksessies met belangengroepen. De ideeën die maandag opgehaald zijn, zijn gebundeld en donderdagmiddag voorgelegd aan de belanghebbenden die er aan het begin van de week ook waren.

Alle informatie wordt gebundeld in een aantal scenario’s. Eén daarvan wordt door de gemeenteraden van Rheden en Rozendaal en Natuurmonumenten gekozen om uit te werken tot het definitieve masterplan Veluwezoom. Rond de jaarwisseling moet dat vastgesteld zijn, waarna het werk kan beginnen.

Het bericht Vragenlijst op de Posbank niet altijd beschikbaar verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden