Rhedense scholen lopen schoolreisje textielrace mis

Rhedense scholen lopen schoolreisje textielrace mis Foto: Studio Rheden

RHEDEN – De drie basisscholen uit de gemeente Rheden die meededen aan de textielrace zijn de hoofdprijs misgelopen. Een school uit Zutphen gaat er met het schoolreisje vandoor.

Met een vierde plaats heeft de Mauritiusschool uit Rheden het nog het beste gedaan. De Anne Frankschool uit Ellecom werd vijfde en de Dierense school De Expeditie is zevende.

Mondkapjes en mini-outfits
De scholen haalden afgelopen maand zoveel mogelijk textiel op, waarmee ze punten verdienden. Extra punten waren er te verdienen met het repareren van kleding of er andere dingen van maken.

De juf van de Anne Frankschool nam daarom de naaimachine mee naar school en kinderen van de Mauritiusschool maakten mondkapjes en mini-outfits van het Nederlands Elftal.

Dubbel doel
Behalve de kans op het schoolreisje, hing er nog een doel aan de textielrace. Namelijk kinderen op een speelse wijze bewust maken hoeveel het kost om textiel te maken. Zo hoef je iets niet weg te gooien als je het niet meer past of niet mooi meer vindt, je kunt er ook nog andere dingen mee doen.

Door: Mediapartner Studio Rheden