Alena is nieuwe kinderburgemeester in Rozendaal

Alena is nieuwe kinderburgemeester in Rozendaal Foto: Gemeente Rheden

ROZENDAAL – De 10-jarige Alena Martens is dinsdagavond geïnstalleerd als kinderburgemeester in Rozendaal. Ze neemt het stokje over van Annemijn van der Wagen, die de functie vanwege corona twee jaar heeft bekleed. Tijdens een speciale raadsvergadering in het gemeentehuis is de kinderambtsketen gewisseld.

Alena zit in groep 6 van de Dorpsschool in Rozendaal en hoorde van de functie toen ze een briefje van de juf kreeg. “Het leek me leuk en leerzaam”, zei ze daarover tijdens de vergadering. Ze solliciteerde met een eigen website wat erg gewaardeerd werd, zei burgemeester Ester Weststeijn tijdens de installatie. “De sollicitatiecommissie vond jouw site erg knap en keek tijdens het gesprek dwars door je zenuwen heen.”

Na het wisselen van de keten mocht Alena haar eerste toespraak houden, maar niet voor er even via FaceTime met haar ouders werd gebeld. Zij waren niet bij de vergadering aanwezig omdat ze op vakantie zijn. Alena was niet alleen gekomen, haar grootouders en broertje waren aanwezig bij de installatie.

Door: Mediapartner Studio Rheden