Acht hardrijders bekeurd op beruchte Kerklaan

Acht hardrijders bekeurd op beruchte Kerklaan Foto: Studio Rheden

ROZENDAAL – Acht hardrijders zijn de afgelopen weken bekeurd op de Kerklaan in Rozendaal. Ze reden allemaal meer dan vijftien kilometer te hard toen agenten stonden te controleren.

De Kerklaan is een beruchte plek in Rozendaal. De afgelopen jaren zijn er meerdere aanrijdingen geweest, waarvan één met dodelijke afloop. Om de weg veiliger te maken start op 16 augustus de herinrichting. Tot die tijd wordt er vaker gecontroleerd door de politie.

“We hebben alleen bestuurders bekeurd die harder reden dan 45 kilometer omdat we de extreme gevallen eruit willen halen”, zegt politiewoordvoerder Simen Klok over de controles op 6 en 11 juni. “Iedereen die harder reed dan dertig is wel door ons gewaarschuwd door een gebaar of aangesproken.”

Meer controles
De hardrijders die bekeurd zijn, zijn alleen automobilisten aldus Klok. Hij sluit meer controles niet uit. “We hebben meerdere plekken in Rozendaal en Velp die onze aandacht hebben dankzij informatie van inwoners. We controleren op verschillende dagen en tijdstippen deze plekken om zo te zien of er inderdaad te hard gereden wordt.”

Het bericht Acht hardrijders bekeurd op beruchte Kerklaan verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden