Groot onderhoud aan A348 zondag van start

Groot onderhoud aan A348 van start. Foto: Studio Rheden

VELP – Het grote onderhoud aan de A348 tussen Velp en Ellecom start zondag. De weg is zes weken lang dicht tussen afrit 1 bij Velp en de aansluiting met de N317, de weg tussen Dieren en Doesburg. Verkeer van Dieren naar Velp kan wel gebruik maken van de snelweg.

Tijdens de werkzaamheden wordt het asfalt vervangen, krijgt de Middachterbrug nieuwe voegovergangen en wordt er glasvezel aangelegd langs de weg. “Bewoners van De Steeg hebben geluidsoverlast van de voegen in de brug”, laat de provincie weten. “We hebben daarom met Rijkswaterstaat, eigenaar van de brug, afgesproken om het onderhoud tegelijk uit te voeren.”

Het glasvezelnetwerk wordt als proef aangelegd. De provincie onderzoekt de toegevoegde waarde voor beheer en om onderhoud te voorspellen. Verder wordt het gebruikt voor de sensoren en camera’s om drukte op de weg te meten.

Onderhoud tot oktober
De eerste fase duurt tot 16 augustus. Verkeer wordt omgeleid via de A12, N338 en N317. Vanaf 16 augustus is het mogelijk om de weg weer te gebruiken op één rijbaan in beide richtingen. Verkeer vanuit Dieren kan dan geen gebruik maken van de op- en afritten. Voertuigen de andere kant op kunnen alleen de afritten gebruiken. Behalve de oprit bij De Steeg kun je nergens de snelweg op.

Van half september tot eind oktober is de weg beperkt open voor verkeer. Er zijn dan nog korte afsluitingen van een kilometer lang waar het verkeer ter plekke omheen geleid wordt.

Door: Mediapartner Studio Rheden