WW-uitkeringen dalen in Rheden en stijgen in Rozendaal

WW-uitkeringen dalen in Rheden en stijgen in Rozendaal Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Het aantal ontvangers van een ww-uitkering is het afgelopen jaar in de gemeente Rheden fors gedaald. In Rheden ontvingen 582 mensen in juni een WW-uitkering. Dat is 2,8 procent van de beroepsbevolking. In juni 2020 (een jaar eerder) ontvingen 671 mensen (-13,3 procent) een WW-uitkering.

In Rozendaal ontvingen in juni nog 19 mensen een WW-uitkering. Dat is 1,9 procent van de beroepsbevolking. Maar in juni 2020 (een jaar eerder) waren dat maar 13 mensen, een stijging van 46,2 procent. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van uitkeringsinstantie UWV en LocalFocus.

Het aantal ww ontvangers steeg in slechts twee gemeenten in Gelderland. In Elburg steeg het met 4,3 procent. Maar in Rozendaal met 46,2 procent. De cijfers in Rozendaal zijn wel enigszins vertekend, gezien het geringe aantal inwoners.

Het bericht WW-uitkeringen dalen in Rheden en stijgen in Rozendaal verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden