Otters leggen ook het loodje door het verkeer in Dieren

Otters leggen ook het loodje door het verkeer in Dieren Foto: Studio Rheden

DIEREN – Het afgelopen jaar zijn zeker twee otters in Gelderland omgekomen in het verkeer. Dat is een groot aantal, als je bedenkt dat er vorig jaar voor zover bekend slechts vijf otters in Gelderland leefden. De slachtoffers vielen langs het Apeldoorns Kanaal bij Dieren en in de buurt van Angerlo.

Langs het Apeldoorns Kanaal bij Dieren is recent nog een otter gezien. Met hun uitwerpselen laten de dieren aan soortgenoten weten dat ze er zijn.

Otter heeft meer bescherming nodig
Op de plek langs het Apeldoorns Kanaal bij Dieren waar deze otter zich gevestigd heeft, kwam een andere otter vorig jaar om in het verkeer. Pal naast het kanaal loopt de Kanaalweg, een zeer drukke provinciale weg.

Maatregelen om hier in de toekomst nieuwe verkeersslachtoffers te voorkomen, zijn vrij eenvoudig te nemen en dat hoeft ook helemaal niet veel te kosten. Toch is er nog niets gedaan om de otters rondom Dieren tegen het verkeer te beschermen. Er is inmiddels wel contact met de provincie om het probleem op te lossen.

De otter stierf 25 jaar geleden uit in ons land. Al ruim 10 jaar worden er pogingen gedaan om de otter te herintroduceren. In heel Nederland leven inmiddels zo’n 450 otters.

Het bericht Otters leggen ook het loodje door het verkeer in Dieren verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden