Sauna Beauty Velp heeft de deuren gesloten

Foto: Pixabay

VELP – Sauna Beauty Velp heeft de deuren begin dit jaar toch moeten sluiten. De eigenaren wilde er niet mee doorgaan. Vorig jaar maakte de eigenaar Tony Bril bekend dat de sauna in 2020 zou worden omgebouwd tot een kiprestaurant. Dat is niet doorgegaan. Ze hebben het pand aan de Stationsstraat in Velp nu verkocht.

Het herenhuis naast het politiebureau in Velp is nu verkocht aan vastgoedondernemer Ruben Marsman van Credion die het weer verhuurt. De nieuwe ondernemer wil binnen enkele maanden een doorstart maken. Op dit moment is de nieuwe ondernemer het pand van binnen aan verbouwen.

Hij is van plan om het pand om te bouwen tot twee privé sauna’s te maken. Die kunnen dan per dagdeel worden verhuurt aan klanten. De nieuwe sauna The Spa Veluwe krijgt een onder andere een nieuwe jacuzzi, een zonnebank, een Turks stoombad en een Finse sauna.

Of de nieuwe sauna ook weer een restaurant krijgt is nog niet bekend. Het kan ook alleen een afhaal restaurant worden. Volgens de nieuwe ondernemer is het de bedoeling om de ruimte boven in het pand om te bouwen tot appartementen.

Verleden
Sauna Velp begon in 1972 onder de naam ‘René’ in een groot statig herenhuis aan de Stationsstraat. Dit is gebouwd aan het begin van de vorige eeuw en het was tevens één van de eerste sauna’s in heel Nederland. Daarna werd het ‘Sauna Bistro Velp’ en in 2000 veranderde Tony Bril, de laatste eigenaar, de naam in  Sauna Beauty Velp.

Twee jaar geleden wilde de vorige eigenaar er nog een kiprestaurant van maken. Maar dat ging niet door. Corona heeft Sauna Beauty Velp de das omgedaan. De eigenaar heeft het pand begin dit jaar verkocht. Bril blijft wel een ondernemer. Hij is ook nog eigenaar van lunchroom Maison du Velp aan de hoofdstraat in Velp.