Camper van Velpenaren in Milaan gestolen: ‘Echt alles zit erin’

Foto: Linda Jill

VELP – Het is misschien wel de grootste angst van vakantiegangers: tot de ontdekking komen dat je camper is gestolen. Het overkwam Linda Jill uit Velp en haar vriend dinsdag in Milaan. “Ik weet het echt even niet meer.”

Eigenlijk wilden Linda en haar vriend vijf weken met de camper rondtrekken. Maar ze kreeg corona. “Toen was er nog een maand over. We wilden de tijd gebruiken om rond te reizen, in Italië, Frankrijk en daarna ook nog door naar Spanje.”

Nette buurt
Maar het liep dus even anders. Na een nachtje in Zwitserland waren ze pas net in Italië aangekomen, toen hun camper werd gestolen. “We zijn hier aan de rand van Milaan. We hadden de camper geparkeerd op straat bij een parkeerautomaat en netjes betaald. Dat zegt de politie ook. De camper stond bij een parkje met een basketbalveld. En twee garages, waaronder een Citroën-dealer. Een nette buurt, dachten we.”

Rond 11.00 uur gingen Linda en haar vriend met hun hond aan de wandel. Bij terugkomst was de camper nergens meer te vinden. “Een nachtmerrie natuurlijk. Je weet even niet meer wat je moet denken. Al onze spullen zitten erin, echt alles.”

Sindsdien is het stel druk in de weer om hun camper terug te krijgen. Via een kennis kregen ze wat eten voor de hond. Hulp van de verzekering hebben ze nog niet gehad. “Elke keer als we bellen krijgen we een bandje en na een tijdje wordt de verbinding verbroken.” Voorlopig zit het trio in een hotel, in afwachting van een wonder.

Duizenden keren gedeeld
Linda put daarbij hoop uit het verhaal van Afke en haar gezin uit Warmenhuizen. Hun camper werd vorige week gestolen tijdens een zwemstop in Sardinië en vijf dagen later weer teruggevonden. “Ik heb contact met haar en ze geeft allemaal tips wat we kunnen doen, heel lief.”

Een bericht op Facebook over de vermiste camper is inmiddels duizenden keren gedeeld. Linda looft 500 euro en ‘eeuwige dankbaarheid’ uit voor de gouden tip.

Update
De politie heeft de camper een dag later weer gevonden. Linda Jill: “Hij is helemaal gesloopt, alles is kapotgemaakt.. alles is meegenomen, maar de camper is terug.Geen woorden.. voor iedereen die heeft helpen delen, die ons heeft geholpen, bijgestaan, gesteund.”