Geen treinverkeer van 10 tot en met 15 augustus tussen Arnhem en Dieren

Foto: Kasper Siebrands

RHEDEN -Wie komende week met de trein wil reizen moet een andere vervoermiddel kiezen. Van 10 tot en met 15 augustus is er geen treinverkeer mogelijk tussen Arnhem en Dieren. Op dit moment wordt de overweg aan de Groenestraat in Rheden door Volkerrail opnieuw ingericht. Dit is om de veiligheid te verhogen en de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

De gemeente Rheden telt 37 spoorwegovergangen en is daarmee een koploper in Nederland. Om de veiligheid te verbeteren worden diverse overwegen in de gemeente Rheden gefaseerd aangepakt. Dit sluit volgens Prorail ook aan op de gemeentelijke ontwikkeling om de Groenestraat en de weg naar de Posbank te verbeteren. Ze hopen in de Groenestraat half september klaar te zijn met de werkzaamheden.

Onbewaakt
Op dit moment heeft de gemeente Rheden nog steeds zes onbewaakte spoorwegovergangen. Vier rond Ellecom, één in Spankeren en één in Worth-Rheden.

Foto: Google Streetview

Planning
Als de planning het toelaat worden in het eerste kwartaal van 2022 de overwegen Biljoen, Schaarweg, Pinkelseweg, Middachtenallee, Havelandseweg, Hofstetterlaan en de Lange Juffer aangepakt. De bouw van de onderdoorgang in de Lentsesteeg vraagt meer voorbereidingstijd. De verwachting is dat deze in 2023 wordt gerealiseerd. Voor de overwegen naar de begraafplaats en Jeugdland is ProRail met de omgeving en de gemeente in gesprek over een plan om het spoor ongelijkvloers te kruisen.