Honderden euro’s opgehaald om camper Velps stel op te knappen

Foto: Linda Jill

VELP – Een crowdfundingsactie om de kapotte camper van Linda Jill en haar vriend uit Velp op te knappen leverde in drie dagen al ruim 700 euro op. Het voertuig werd vorige week gestolen in Milaan en korte tijd later compleet gesloopt teruggevonden.

“Helaas vergoedt de verzekering de schade aan de camper niet”, zegt Robby, het broertje van Linda die de actie opzette. De camper is helemaal kapot vanbinnen: het trapje naar de bedden is verdwenen, net als de matrassen en kussens van de bank. Deuren zijn gesloopt en spullen overhoop gehaald.

“Ik zou het al mooi vinden als ze de camper in een staat kunnen brengen dat ze er weer mee op reis kunnen. Deze ellende kunnen vergeten en weer mooie avonturen beleven”, zegt Robby over het doel van de actie.

Niet verwacht en overdonderd
Linda is blij met alle steun die ze krijgen. “We hadden dit absoluut niet verwacht en zijn overdonderd door alle hulp.” Naast alle steunbetuigingen kwamen er ook nare reacties binnen. “Zelfs van mensen die we niet kennen en die denken dat we alles verzonnen hebben.” Daar laat de Velpse zich niet door uit het veld slaan. “De actie en steun zijn geweldig lief en we gaan sowieso onze camper weer opknappen. Zo gauw dat maar enigszins kan, gaan we weer op reis.”

Vakantie gaat door
Ondanks de ellende van de gestolen camper zitten Linda en haar vriend nog wel in Italië. “We hebben een leencamper”, verklaart ze. Daardoor kan hun vakantie doorgaan. “We staan nu aan de kust in Vado Ligure en gaan proberen om er ondanks alles iets moois van te maken”, sluit ze af.