Werk Kerklaan Rozendaal opnieuw uitgesteld

Werk Kerklaan Rozendaal opnieuw uitgesteld Foto: Studio Rheden

ROZENDAAL – Het werk aan de Kerklaan in Rozendaal is opnieuw uitgesteld. De weg moet verkeersveiliger ingericht worden, maar er rust geen zegen op de planning.

“De werkzaamheden beginnen nu na de bouwvak”, zegt Henk Jakobsen van de gemeente. De bouwvak is er volgens hem debet aan dat er opnieuw vertraging is ontstaan. “Eén van de drie aannemers begint op 30 augustus. We kiezen volgende week wie het gaat doen.”

Er is een deadline gesteld van 30 september waarop het werk klaar moet zijn, die wordt volgens Jakobsen gehaald. “Alle drie de aannemers weten dat het werk voor die tijd klaar moet zijn.”

Niet het eerste uitstel
Het is niet het eerste uitstel van de werkzaamheden. In eerste instantie moest de straat afgelopen voorjaar al heringericht worden. Omdat de verantwoordelijk ambtenaar ziek werd, is het werk uitgesteld en moest het voor de bouwvak klaar zijn.

Toch wordt er niet helemaal stilgezeten. Het zebrapad dat op deze plek nog half zichtbaar was en ook gebruikt werd om over te steken van de parkeerplaats naar kasteel Rosendael is opnieuw geasfalteerd, waardoor het niet meer te zien is.

Door: Mediapartner Studio Rheden