Golfers vinden granaat bij Rosendaelsche Golfclub

Golfers vinden granaat bij Rosendaelsche Golfclub Foto: Studio Rheden

ROZENDAAL – Een groep golfers stuitte donderdagmiddag op een granaat op de Rosendaelsche Golfclub. Ze vonden het projectiel niet ver van een pad op het terrein van de golfclub aan de Apeldoornseweg in Arnhem.

De gealarmeerde politie schakelde vervolgens de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) in. Die oordeelde vrijdag dat het gaat om een rookgranaat. De experts hebben het wapentuig meegenomen om het op een andere locatie te vernietigen, meldt een fotocorrespondent.

In de omgeving van de Rosendaelsche Golfclub komt vaker oorlogstuig uit de bodem tevoorschijn. Dat is daar terecht gekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog en vooral tijdens de Slag om Arnhem in 1944.

Het bericht Golfers vinden granaat bij Rosendaelsche Golfclub verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden