Wielrenner frontaal in botsing met auto bij Velp

Foto Roland Heitink

VELP – In het bosrijk gebied op de Bovenallee bij Velp is zondagmiddag een wielrenner frontaal tegen een auto gebotst. Het gebeurde rond 13.15 uur. De wielrenner raakte daarbij ook gewond.

De wielrenner was door zijn snelheid uit de bocht gevlogen, waarna hij frontaal tegen een tegemoetkomende auto aanreed. Daarbij ging hij door de voorruit van de auto. Na de aanrijding kwam hij ook ten val en liep hij diverse verwondingen op.

Foto Roland Heitink

De wielrenner is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. De auto is geborgen door een bergingsbedrijf. De wielrenfiets is totaal verbogen en kan worden afgeschreven. Een uur na het ongeval werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.

De bochten op de Bovenallee worden alsmaar drukker en daarmee neemt ook de verkeersveiligheid af. Ook gebruiken de wielrenners vaak de weg in plaats van het fietspad. Maandelijks gebeuren er meerdere incidenten met vaak materiële schade.